Ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове все още по-значителна облачност

...
Ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове все още по-значителна облачност
Коментари Харесай

Слънчево време обещават синоптиците за уикенда

Ще бъде предимно слънчево. В утринните часове към момента по-значителна облачност ще има над крайните източни и южни региони, само че ще е без превалявания. След обяд над Източна България ще има краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан север-североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 5° и 13°, в София към 5°, а оптималните - сред 19° и 24°, в София – към 18°.

По Черноморието преди обяд ще има забележителна облачност. През останалата част от деня ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 17° и 20°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, само че с наклонност на постепенно намаляване.

В планините ще доминира слънчево време. Ще духа мощен североизточен вятър, който денем ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 13°, на 2000 метра – към 5°.

В неделя преди обяд ще доминира слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в Северна България и планините, ще превали, допустимо е и да прегърми. Вятърът ще е слаб, от север. Минималните температури ще бъдат сред 7° и 12°, а оптималните - сред 18° и 23°.

През първите дни от следващата седмица ще бъде най-вече облачно, ще има и превалявания, в понеделник на повече места в Централна и Източна, а във вторник и сряда - в Западна България. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, а дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР